En pormask kan även benämnas som blackheads, just för att det är svarta prickar. Det här med att klämma. En del säger att du inte ska göra det, då det som sagt kan ge dig inflammationer och finnar, medan andra säger att du bör klämma dem, bara du använder dig av rätt teknik.

Det bästa är att göra en portömning eller porrengöring. Detta går dels att göra på en salong eller hos en hudterapeut, men det går även att göra på egen hand hemma. Du bör även se till att sköta om din hud, och det genom att äta nyttigare, undvika alkohol och tobak samt äta mindre gods. Se även till att köpa och använda hudvårdsprodukter som är anpassade efter just din hud. Det finns de som inte är drabbade alls av pormaskar medan andra har väldigt mycket. Tillhör du dem som har många, så bör du se över dina matvanor och din livsstil, samt kolla vad du har för hudvårdsprodukter hemma. Pormaskar kan även vara ärftligt och då är det inte så mycket att göra åt, mer än att dagligen rengöra din hud.