Jan-Ove “JO” Waldner är vår största stjärna genom tiderna i tennis. Han har dominerat pingisbord för bordtennis och har slagit flera rekord. Trots vår käre JO är kinesiska regerande världsmästare i bordtennis och har de mest mästerskap i alla länder. Just pingpong, bordtennis eller bordtennis är en av de största sporterna i Kina.

Kinas framgångar i sporten har ingen koppling till var bordtennis uppkom, vilket man lätt kan förledas att tro.
I vilket land bordtennis uppfanns är fortfarande lite oklart. V
En del tror att det var en engelsk militär som uppfann det hela eftersom det inte gick så bra att spela vanlig tennis utomhus så ofta i England.  Han ska då ha kommit på att man kan spela tennis inomhus och minska planen att ett matbords storlek. Och det skulle då vara föregångaren till dagens bordtennisbord.