Vad är en säng och vad gör sängar så speciella, mystiska och lockande? Sängar är beteckningen på fristående möbler som är avsedda för en, alternativt två personer att ligga i. I sängar kan man göra mycket, men en av dess viktigaste syften är att hjälpa oss vila ut. Av den anledningen är det av yttersta vikt att man ser till så att dessa sängar är bekväma och ergonomiskt utformade efter våra kroppar.

Vid köp av sängar är det därför mycket viktigt att man vet vad man letar efter. Det finns sängar som säljs färdiga med ribbotten. På dessa sängar räcker det med att lägga en madrass och sedan är det bara att lägga sig ner och sova. Problemet är att dessa sängar då inte är anpassade efter din vikt. Fråga därför alltid försäljaren om denne kan hjälpa dig i ditt val. Vid köp av sängar är det mycket vanligt att man stirrar sig blind på priset. Försök bortse från detta och se det istället som en mycket god investering. Vi tillbringar ju mer än en tredjedel av våra liv i sängar, så se till att du ligger bra i dem.